Blogg

Global 109096442.jpeg

Dags att startat en Quantified Self grupp i Göteborg

Gillar du att  mäta saker som tex prestation eller kanske din hälsa?

Idag går allt att mäta med digital teknik och förvandla allt  till diagram som vi kan analysera för att bättre förstå – och förbättra – oss själva.

Det mesta kan man faktiskt mäta och på så sätt förbättra. Det går att få ingående kunskaper om sig själv med hjälp av elektroder som mäter kroppshållning, appar där man registrerar aktivitet, sömn, lycka, humör eller koncentration och stapeldiagram så man kan öka sin prestation på jobbet eller för att må bättre och bli hälsosammare.

Att mäta sina prestationer och föra statistik är i sig inget nytt, men det har blivit så mycket lättare med appar, smarta klockor och sensorer där data enkelt förvandlas till färgglada diagram. Idag är hälsa och träning det vanligaste man som folk mäter men det går att möta allt möjligt.

global_109096442.jpeg

Begreppet Quantified Self myntades av Gary Wolf och Kevin Kelly, redaktörer på den amerikanska tidskriften Wired Magazine, och den första konferensen hölls i Mountain View i Kalifornien 2011. Nu finns grupper på många håll i världen och nu jag håller på att starta en i Göteborg.

Är du intresserad av att möta saker och dela med dig av kunskap?
Gå i såfall in på http://www.meetup.com/Quantified-Self-Gothenburg och bli medlem.

Den första planerade träffen är den 15 december 2014, på Entrepreneurial Hive som ligger vid Östra larmgatan 16.