Om

bild till blogg

 

Hej,

jag är Peter Nordin och ”skaparen” av 4success.se.

Jag tycker personlig utveckling och att hjälpa andra att nå sina drömma är det mest givande i livet. För mig är en viktig del av livet att ständigt utmana mina uppfattningar och töja gränserna för vad jag trodde är möjligt. Om flera skulle försöka utmana sina uppfattningar och töja på sina gränser så skulle inte fördelarna inte begränsas till enskilda personer utan skulle sprida sig till våran omgivning. Jag ser biohacking och Lifehacking som ett vetenskapligt uttryck för den individuella önskan för tillväxt och utveckling. Där man använder den experimentell vetenskapen för utvecklas.

Mina olika erfarenheter under åren har givit mig till följande slutsatser:

• De flesta människor (inklusive mig själv) inte investerar tillräckligt i att förbättra sin hårdvara (fysiska och mentala förutsättningar)- Många tror att man inte kan påverka sin fysik och mentala förutsättningar, utan att det är något som genetiskt betingat eller man föds med.  Men det går ofta att förbättra sina förutsättningar på olika sätt, där vissa är vedertagna sätt och det kommer ständigt nya sätt.

• De flesta människor (inklusive mig själv)  experimenterar inte tillräckligt mycket eller så gör man det inte på ett riktigt sätt. Visst har rutiner ett värde men om vi inte försöker nya saker så anpassar vi våra liv i enlighet med dessa rutiner och föreställningar och därmed avstår vi en stor potential att utvecklas. Genom att testa nya sätt så genom experiment så kan vi mäta och se hur något förbättras eller försämras.

Mitt intresse för biohacking och lifehacking härrör till stor del från min övertygelse att den mänskliga hjärnan är den starkaste kraften i universum och våran kropp är ett fantastiskt verktyg. Därför allt som kan göras för att vässa och anpassa den enorm potential som vi har och  att hjälpa individer och samhälle är av godo. Fitness och träning är viktig hobby för mig, så jag har provat massor av biohacks för att öka prestanda där också. Jag har dessutom inget intresse av att dö ung utan tänker ta vara på livet och därför leva livet maximalt.

Jag har funnit att ovanstående tankar har gjort att jag  öppnare för nya saker på ett sätt som inte många andra är. Dessutom är det roligt att att prova nya saker och göra experiment på mig själv . Så i juli 2014 bestämde jag mig för att starta denna webbplats för att dela idéer och experiment som jag har testar och utvecklat med tiden. Jag hoppas att på detta sätt få träffa andra biohackers och lifehackers för att lära mig nya saker.

Samarbeten

Jag är intresserad av att arbeta med andra idéer / startups rör biohacking och lifehacking / eller Quantified Self, Jag har kunskaper  från universitet i allt från  matematik, statistik, kemi, ekonomi, marknadsföring och psykologi. Jag har en bred kunskap om vetenskapliga experiment och alltid idéer om vad som kan göras bättre. Tveka inte att kontakta mig på kontakt@4success.se.